Kadra

Anna Ołdakowska

Współzałożyciel i prezes Spółdzielni Socjalnej „SUKURS”.
Z zawodu, oligofrenopedagog, terapeuta integracji sensorycznej i dogoterapeuta.
Od lat realizuje projekty edukacyjne i terapeutyczne dla dzieci i młodzieży z niepełnosprawnościami oraz ich rodzin, szkolenia dla rodziców i opiekunów oraz grupę wsparcia dla mam dzieci ze spektrum autyzmu.
Prywatnie szczęśliwa żona, mama trójki dorosłych dzieci i adoptowanego psa, z zamiłowania podróżnik, szczery miłośnik Magicznego Podlasia oraz zdrowego i zrównoważonego odżywiania.

Magdalena Pyłkowska

Dietetyk i wiceprezes Spółdzielni Socjalnej „SUKURS”.

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku (2015r. studia licencjackie na kierunku Dietetyka).

W trakcie studiów organizator konferencji o tematyce żywieniowej ( m.in. Zdrowa Wiosna – Konferencja Health4Youth & AEGEE-Białystok).

Uwielbia gotować i spacerować ze swoją czworonożną przyjaciółką Miśką.

Ludwika Filipowicz

Psycholog
Świadczy usługi psychologiczne dla młodzieży i dorosłych – diagnoza, konsultacja, terapia z młodzieżą i z dorosłymi. Więcej na stronie: https://www.ludwikafilipowicz.pl/

Barbara Snarska-Setiarso

Magister pedagogiki resocjalizacyjnej Uniwersytetu Warszawskiego. Stypendystka Uniwersytetu Arystotelesa w Thessalonikach. Wykładowca akademicki Uniwersytetu w Białymstoku. Dyplomowany terapeuta i trener w zakresie integracji bilateralnej, oraz integracji sensorycznej, terapii ręki, metody W. Sherborne, Johansena IAS i Neuroflow – aktywnego treningu słuchowego. Prowadzi gabinet „Dinami” w Warszawie oraz współpracuje z placówkami oświatowymi, organizacjami pozarządowymi. Mama dwóch wyjątkowych chłopców Dymitra i Jeremiasza. Swoje życie i pracę traktuje jako przepiękną podróż, podczas której odkrywa siebie, także jako mama i terapeuta.

Piotr Tadeusz Zwoliński

Terapeuta TSR, socjoterapeuta, certyfikowany praktyk metody Kids’ Skills, trener umiejętności społecznych TUS SST, certyfikowany mediator rodzinny. Jest absolwentem Wydziału Historyczno-Socjologicznego Uniwersytetu w Białymstoku, dyplomowanym socjoterapeutą (absolwentem Studiów Podyplomowych w zakresie Socjoterapii) certyfikowanym trenerem umiejętności społecznych TUS SST (nr SZ/64/X/2018), certyfikowanym terapeutą ręki I i II stopnia (certyfikat nr 12/I/TR/TUTOR/2019), certyfikowanym mediatorem sądowym w sprawach karnych, nieletnich i cywilnych (certyfikat nr ENMA-M/1031/2012). Ukończył szkolenie podstawowe i zaawansowane – I i II stopień Terapii Skoncentrowanej na Rozwiązaniach TSR (ang. Brief Solution FocusedTherapy) w Centrum Rozwiązań w Toruniu (nr z rejestru 6/2019) oraz (nr z rejestru 1/2020). Więcej informacji http://www.cetlabirynt.pl/

Czarna

Czarna jest psem „pracującym” z dziećmi w ramach zajęć dogoterapii.

W realizacji warsztatów kulinarnych współpracujemy z:

Inessa Kim

Etniczna Koreanka urodzona i wychowana w Kazachstanie.
Od 2010 roku czynnie uczestniczy w rozwoju polskiej gastronomii. Przez kilka lat prowadziła Bistro na warszawskim Muranowie z kuchnią wielokulturową, obecnie skupia się na szkoleniu innych. Brała udział w konkursie Dzień Dobry TVN „Gotuj o wszystko”, była uczestniczką drugiej edycji programu kulinarnego TOP CHEF (Polsat), gotowała jako gość w programie TVP-2 „Pytanie na Śniadanie”.
Od 2013 roku prowadzi warsztaty kulinarne zarówno dla amatorów, jak i zawodowych kucharzy (np. Grand Hotel Mercure w Poznaniu, Zakład Aktywności Zawodowej w Siedlcach).
W 2014 roku wydała edukacyjną kulinarną grę planszową dla dzieci „Królewski Kucharz”, która uczy podstaw gotowania i języka angielskiego.

Anush Antonyan

Pochodzi z Armenii. Mieszka w Polsce od 25 lat. Kocha zarówno Polskę jak i Armenię. Jej specjalnością jest kuchnia rodzinnego Kaukazu. Jak mówi o sobie: „Kocham zarażać ludzi pozytywną energią i moją pasją do gotowania”.

Grigoris Eko Budi Setiarso ​

Do niedawna prowadził restaurację „Matahari Restaurant” z kuchnią indonezyjską w greckich Salonikach. Mieszkał, studiował i pracował już na trzech kontynentach – Azji, Australii i Europie, a od niedawna mieszka w Warszawie i chce podzielić się z nami swoją kuchnią.

Według Gregorisa najważniejsze składniki dobrej kuchni nie są dostępne w żadnym sklepie, ale są w nas. Są to radość i miłość. Jedzenie ma być pożywieniem nie tylko dla ciała, ale również mają odżywiać umysł i duszę. Gotowanie jest źródłem miłości.